Beschrijving

Oorspronkelijk omwalde hoeve met rest van een met wilgen omzoomde omwalling ten oosten van erf, gelegen midden weilanden, nabij de grote baan. Vrij goed bewaard geheel met losse, L-vormige opstelling van de gebouwen rondom onverhard erf met vaalt.

Ten westen van erf, boerenhuis van vijf traveeën + twee traveeën rechts met opkamer en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen, hoger opgetrokken boven opkamer, manke bedaking van lager woongedeelte wegens uitbouw achtergevel) met overstekende rand op modillons aan erfzijde, uit de tweede helft van de 18de eeuw. Witgekalkte baksteenbouw op gepikte plint. Rechthoekige muuropeningen: beluikte vensters met houten bolkozijn en kozijndeur. Sporen van aandak en schouderstukken in linker gevel van opkamer. Gesloten achtergevel, op de steekboogvormige kelderopening na. Bakstenen voetpad rondom huis, leidend naar schuur.

Ten zuiden van erf, dwarsschuur onder gebogen zadeldak (nok loodrecht op het huis, Vlaamse pannen) met overkragende rand op modillons; sterk aangepaste lange gevels (omvorming tot stal) met resterende horizontale plankenbeschieting, gevat tussen verankerde zijgevels van gele baksteen met gedicht uilengat; gecementeerd jaartal 1792 in westelijke zijgevel. Lager 20ste-eeuws aanbouwsel van twee traveeën en één bouwlaag onder gebogen zadeldak (Vlaamse pannen) met overkragende rand, tegen westgevel.

Overige hoevegebouwen zonder noemenswaardigheid.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi