Pastorie gedateerd 1831

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Pastorie van 1831

Beschrijving

Pastorie met tuin, ten noordwesten van de kerk gelegen. Dubbelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen), gedateerd 1831 naar een opschrift in de rechter zijgevel, luidende: "Afgebrand in het jaar 17.4; Herbouwd in het jaar 1831". Verankerd rood bakstenen gebouw met gebruik van gele baksteen voor strekken en doorlopende lekdrempels op verdieping. Aflijnende houten gootlijst met tandlijstversiering.

Rechthoekige muuropeningen voorzien van houten kozijnen met geprofileerde tussendorpel. Luiken op begane grond. Deur met getralied bovenlicht en houten tussenstijl; klein bordes. Aanbouwsel van nagenoeg drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de achtergevel); aanbouwsel van één travee en één bouwlaag onder lessenaarsdak tegen linker zijgevel.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi