Beschrijving

Meerledige hoeve met U-vormige opstelling van de gebouwen rondom een onverhard erf; vermoedelijk oorspronkelijk omwald, te oordelen naar rest van wal ten noorden.

Ten noorden van erf, boerenhuis van oorspronkelijk zes traveeën, onder meer een opkamertravee links + vijf traveeën en één bouwlaag onder gebogen zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) met overstekende rand op houten modillons. In kern opklimmend tot de 18de eeuw, blijkbaar versteend (?) in 1843, jaartal op rechter zijgevelsteen. Thans rode baksteenbouw met nieuwe, rechthoekige muuropeningen en 20ste-eeuws houtwerk.

Ten oosten van het erf, tegen de zuidoosthoek van boerenhuis aanleunende stalling. Baksteenbouw onder zadeldak (nok loodrecht op het huis, mechanische pannen) met overstekende rand op houten modillons en klimmende dakkapel (laadzolder), uit het vierde kwart van de 19de eeuw.

Ten weste van boerenhuis, interessante dwarsschuur onder gebogen zadeldak (nok loodrecht op het huis, Vlaamse pannen ter vervanging van oorspronkelijke strobeschieting) met overstekende rand op houten modillons, doorlopend over de noordelijke zijgevel, uit de 18de eeuw. Rood bakstenen, trapsgewijze afgeschuinde voeling; stijl- en regelwerk waarbij de oorspronkelijke lemen vullingen (nog talrijke sporen aanwezig) thans versteend of voorzien van een horizontale plankenbeschieting. Schuurpoorten met accoladeboogdeurtje in lange gevels. Zuidelijke zijgevel met muurvlechtingen, uilengat en gevelsteen (onleesbaar). Zes traveeën tellend ankerbalkgebint met tappen en behouden nummering. Aangebouwde garage onder lessenaarsdak (golfplaten) tegen oostzijde.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi