Burgerhuis van 1858

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis van 1858

Beschrijving

Oorspronkelijk twee, thans één, deels tot garage verbouwd burgerhuis, ietwat vooruitspringend ten opzichte van de overige straatbebouwing. Breedhuis van oorspronkelijk twee maal drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), gedateerd 1858 door middel van zijgevelsteen links. Bakstenen gebouw met gecementeerde lijstgevel op beraapte plint, verdeeld in spiegels door middel van horizontale en verticale banden. Gelijkaardige banden rondom de steekboogvormige muuropeningen. Kozijnvensters, deze op de begane grond oorspronkelijk beluikt en voorzien van een geprofileerde tussendorpel. Soortgelijke deur met rechthoekig bovenlicht (kleine roedeverdeling) ter hoogte van derde travee. Verbouwing links en rechts van laatst genoemde in de vorm van garagepoorten.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi