Villa's Les Eglantines, Les Argousiers en Linette

Beschrijving

Respectievelijk zogenaamd "Les Eglantines", "Les Argousiers" en "Linette". Cottages; reminiscenties aan Normandische bouwtrant, zie pseudo-vakwerk.

Nummer 1, 2: identieke enkelhuizen (spiegelbeeldschema) als het ware een breedhuis uitmakend; gemeenschappelijke inkom onder overkragend zadeldak; linker en rechter erkerrisaliet onder afgewolfd zadeldak (nok loodrecht op het huis).

Nummer 3: accent tengevolge middenrisaliet uitlopend op puntgeveltje.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi

Aanvullende informatie

Villa "Linette", Koning Albertplein 3, is volgens de gevelsteen in 1900 gebouwd naar een ontwerp van de architecten vader en zoon Albert en Alexis Dumont.