Villa's Les Eglantines, Les Argousiers en Linette

Beschrijving

Respectievelijk zogenaamd "Les Eglantines", "Les Argousiers" en "Linette". Cottages; reminiscenties aan Normandische bouwtrant, zie pseudo-vakwerk.

Nummer 1, 2: identieke enkelhuizen (spiegelbeeldschema) als het ware een breedhuis uitmakend; gemeenschappelijke inkom onder overkragend zadeldak; linker en rechter erkerrisaliet onder afgewolfd zadeldak (nok loodrecht op het huis).

Nummer 3: accent tengevolge middenrisaliet uitlopend op puntgeveltje.

Bron     : Delepiere A.-M. & Lion M. met medewerking van Huys M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Veurne, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 8N, Brussel - Gent.
Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Lion, Mimi
Datum  :

Aanvullende informatie

Villa "Linette", Koning Albertplein 3, is volgens de gevelsteen in 1900 gebouwd naar een ontwerp van de architecten vader en zoon Albert en Alexis Dumont.