Burgerhuizen in cottagestijl

Gemeente De Panne

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Burgerhuizen in cottagestijl

omvat de bescherming als monument Burgerhuis in cottagestijl
gelegen te Visserslaan 59, Zeedijk 51 (De Panne)

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dumontwijk

Beschrijving

Rijhuizen in cottagestijl. Nummer 44 Les Panicauts, accent ten gevolge rechter erkertravee in vorm van hoektoren; verhoogde begane grond. Nummer 57, gekarakteriseerd door uitgewerkte rechter travee. in vorm van afgeronde erker mer bekronend balkon, aansluitend bij halfronde muuropening van bovenverdieping, uitlopend op dakvenster met puntgeveltje. Nummer 59 met erkervormig middenrisaliet in pseudo-vakwerk en aansluitend hoekhuis bij Zeedijk; hoektravee benadrukt door middel van polygonaal hoektorentje onder spitsbekroning; pseudo-vakwerk; verhoogde begane grond.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie