Vissershuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Vissershuis

Beschrijving

Voormalig vissershuis, heden buitenverblijf, midden tuin; waterput met armpomp voor, zwijnenstal met ommuurde moestuin achter het huis.

Visserswoning van vijf traveeën en één bouwlaag onder zacht gebogen zadeldak (Vlaamse pannen, nok parallel aan de straat), daterend van 1912 (volgens bewoners). Verankerde, witgekalkte baksteenbouw op gepikte plint. Getoogde muuropeningen onder roodbeschilderde strekken; vernieuwd houtwerk, bewaarde luiken; tweedelig staldeurtje; rechthoekige garagedeur (aangepast) ter hoogte van tweede travee. Eerder gesloten achtergevel met soortgelijke muuropeningen. Lagere aanbouwsels onder lessenaarsdak tegen zijgevels.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi