Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen, gelegen nabij de baan; oprit gemarkeerd door bakstenen, vierkante hekpijler op sokkel; boomgaard aan straatzijde; aangepast 19de-eeuws ensemble.

Boerenhuis van vijf traveeën en twee (oorspronkelijk een?) bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit de 19de eeuw. Verankerde, gele baksteenbouw afgelijnd met houten, gekorniste gootlijst (aan voorgevel op klossen). Dubbelhuisopstand. Rechthoekige muuropeningen met strekse latei en lekdrempel: kozijndeur met verdeeld bovenlicht en vensters met beluikt kozijn op begane grond; vensters met geprofileerde wisseldorpel op bovenverdieping. Onderkelderde achtergevel. Getoogde kelderopeningen. Rechthoekige muuropeningen met strek en lekdrempel: oorspronkelijk beluikte benedenvensters met houten kruiskozijn en kleine roedeverdeling; bovenvensters met geprofileerde tussendorpel en kleine roedeverdeling, linker uitgezonderd; rechthoekig dakvenster onder zadeldak boven tweede travee. Recentere aanbouwsels onder lessenaarsdak (golfplaten) tegen zijgevels.

Ten zuidoosten van woning, stalling van circa twaalf traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op het huis, mechanische pannen), gedateerd 1882 door middel van muurankers in noordelijke zijgevel. Sterk aangepaste, verankerde baksteenbouw zonder verdere noemenswaardigheden.

Ten oosten van het huis, kleine stal van vier traveeën onder zadeldak (nok loodrecht op het huis, mechanische pannen).

Ten noordwesten van boerenhuis gelegen vierkantig gebouwtje, onder licht gebogen schilddak (golfplaten) met overstekende rand. Sterk aangepaste, verankerde baksteenbouw met resten van horizontale plankenbeschieting: voormalige rosmolen of wagenhuis? Recente aanbouwsels onder lessenaarsdak tegen oost- en westgevel.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi