Postkantoor van 1825

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Postkantoor van 1825

Beschrijving

Post. Licht ten opzichte van de rooilijn inspringend breedhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), gedateerd 1825 (of 1827) door middel van muurankers in rechter zijpuntgevel. Baksteenbouw met ovale, doorkruiste muurankers. Beschilderde lijstgevel op gepikte plint; aflijnende geprofileerde kroonlijst (baksteen). Rechthoekige muuropeningen met afgeronde bovenhoeken onder strek van donkere baksteen; links drielichtvenster. Rechts toegangspoort tot achterin gelegen volume.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi