Cottage Casa Blanca

Gemeente Koksijde

• Inventarisatie Koksijde (geografische inventarisatie: 01-01-1982 - 28-05-1982).

is beschermd als monument Cottage Casa Blanca

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Cottage Casa Blanca

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Village Sénégalais

Beschrijving

Zogenaamd "Casa Blanca", zie opschrift in linker zijgevel. Cottage midden omhaagde tuin; diephuis met typerende bedaking, samengesteld uit overkragend zadeldak en mansardedak met overstekende rand, rustend op modillons. Bepleisterd, beschilderd bakstenen gebouw op een met schijnvoegen gecementeerde plint; vermoedelijk uit het eerste kwart van de 20ste eeuw (voor Eerste Wereldoorlog); nagenoeg hoefijzervormige voorgevel, gekarakteriseerd door soortgelijke muuropening met aansluitend balkon in top; voorts algemene cottagekenmerken; aangepaste deur met behoud van oorspronkelijke opening.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie & Lion, Mimi