Viergezinswoning Les Buissons, Belle et Bonne, Mon Plaisir en Angela

Beschrijving

Kubistisch hoekhuis (viergezinswoning) in zogenaamde internationale stijl naar ontwerp van architect L. Van Castel (Koksijde) van 1931. Bepleisterde, beschilderde baksteenbouw onder plat dak. Symmetrisch opgebouwde voorgevel (kant Vlaanderenstraat), geaccentueerd door middel van hoger uitstekend middenrisaliet in vorm van gesuperposeerde, erkervormige balkons rustend op zuilen, en uitspringende, afgeronde hoekerkers met bekronend balkon, overhuifd door middel van 'betonschijf' op zuilen; herhaling middenrisaliet bij nummer 16; verhoogde begane gronden; souterrain uitgebaat als garages; afwisselend ronde en hoekige elementen; buisvormige leuningen.

• Gemeentelijk Archief Koksijde, plan 683.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi