Résidence du Blekker

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Résidence du Blekker

Beschrijving

"Résidence du Blekker" confer opschrift boven inkom en op linker zijgevel. Zichtbepalend hoekhuis in modernistische stijl, gesigneerd "Architectes Schaessens et Devroye - Entrepreneur Van Keirsblick - A. Vande Walle-Vanneste, Carrelage-Furnes" van 1935; symmetrische opbouw; afgeschuinde, inspringende hoektravee benadrukt door middel van hoger uitstekende borstwering (beglaasde gevelwand ter verlichting van trappenhuis) als verticaliserend element ten opzichte van horizontalisme; voornamelijk hoekige en rechtlijnige elementen, het segmentvormig afdak boven inkom uitgezonderd; connecties met zogenaamd "internationale stijl" confer ronde oculi en buisvormige onderdelen.

• Gemeentelijk Archief Koksijde, plan 1166.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi