Vinke nest

Beschrijving

Voormalig vissershuis, thans buitenverblijf, met omhaagd voortuintje, gelegen vlak achter de duinengordel. Alleenstaand huis uit het vierde kwart 19de - eerste kwart 20ste eeuw (?); vier traveeën woongedeelte + rechts stal van twee traveeën, onder meer vroegere paardenstal, en één bouwlaag onder zadeldak (Vlaamse pannen) met overkragende dakrand.

Witgekalkte, verankerde baksteenbouw op gepikte plint. Rechthoekige muuropeningen: beluikte kozijnvensters, voorzien van schuiframen en kleine roedeverdeling; geprofileerde wisseldorpel rechts van deur; kozijndeur en tweedelige staldeur. Armpomp links van inkom.

Geïsoleerd bakhuis (nok loodrecht op het huis) achter de woning.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi