Boerenhuis ()

Alleenstaande kleine boerenwoning van het dubbelhuistype, drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel met de straat, Vlaamse pannen), van circa 1868.

Bakstenen lijstgevel met verwerking van gesinterde baksteen voor muurbanden. Rondbogige benedenvensters met bewaard houtwerk en rondboogdeur. Vierkante bovenvensters. Smalle rondboogvensters in linker zijgevel.

• Kadasterarchief Antwerpen, Mutatieschetsen Mechelen/Muizen, 1868/9.

Auteurs:  Kennes, Hilde

Boerenhuisje ()

Drie traveeën breed boerenhuisje met twee bouwlagen en een zadeldak (pannen), uit de 19de eeuw. Baksteenmetselwerk (Rijnvorm)verlevendigd door gesinterde baksteen. Vierkante bovenvensters met lekdrempels van arduin. Op de begane grond, rondboogvensters en -deur met lateien en verbindend kordon van gesinterde baksteen (empire karakter). Twee smalle blinde rondboogvensters in de zijgevel.

Auteurs:  De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne