Burgerhuis La Coursive

Beschrijving

Integraal bewaard rijhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan Zeedijk), met trapgevel in neo-Vlaamserenaissance-stijl, gedateerd 1899, jaartal aangebracht in gelauwerde gevelsteen op borstwering. Verankerde rode baksteenbouw op arduinen sokkel, met gebruik van natuursteen (Euvillesteen?) onder meer voor kordons, stijlen, dorpels, sluit- en hoekstenen, dekplaten; verhoogde begane grond op souterrain; erkervormig uitgebouwde middentravee met bekronend balkon ter hoogte van derde bouwlaag; vlak gehouden bovenverdieping en top; rechter deurtravee bereikbaar via getrapt bordes; links toegang tot souterrain; voornamelijk rechthoekige muuropeningen, op begane grond voorzien van strekse latei, op bovenverdieping van ronde of getoogde ontlastingsboog met maskervormige sluitsteen; deels kleine roedeverdeling.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Lion, Mimi