Herberg Sint-Sebastianushof

Beschrijving

Landelijke herberg ten noorden van dorpsplein. Hoekhuis van zeven, oorspronkelijk negen traveeën en één bouwlaag onder licht gebogen zadeldak (mechanische pannen, hanggoot, nok parallel aan straat), daterend van circa 1800 (?).

Witgekalkte, verankerde baksteenbouw op een met schijnvoegen gecementeerde en deels gepikte plint. Rechthoekige muuropeningen met strekse latei; eertijds beluikte vensters. Aangepaste kozijndeuren met verdeeld bovenlicht en klein bordes. Spoor van dichtgemetseld raam rechts van laatstgenoemde. Houten uithangbord met benaming, boven de inkom. Lagere, haakse uitbouw tegen achtergevel.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi