Controle en ontvangkamer van de Directe Belastingen

Beschrijving

Controle en ontvangkamer van de Directe Belastingen. Eclectische kantoorgebouw naar ontwerp van architect G. Dervaux (Brussel) van 1921. Hoekgebouw van negen traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) met afgeschuinde hoek. Gecementeerde pseudo-pilastergevel met rechthoekige kelderopeningen voorzien van hoekconsooltjes en ijzeren hek. Vijf hoger opgetrokken traveeën met dakvensters onder plat dak. Gekorniste houten kroonlijst op modillons met art-nouveau-inslag. Rechthoekige bovenvensters onder geprofileerde kroonlijst en verdiept boogveld. Rondboogvormige benedenvensters (schuiframen), deur en rechts koetspoort. Breder korfboogvenster aan de Langestraat.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi