Burgerhuizen naar ontwerp van E. Remacle

Beschrijving

Eclectische eenheidsbebouwing van twee enkelhuizen met vage art-nouveau-inslag in balkon, houten consoles van de kroonlijst, en houten roedeverdeling van de vensters; naar ontwerp van architect E. Remacle van 1922. Spiegelbeeldschema van twee ongelijke traveeën twee bouwlagen onder geknikt zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen) met klimmende dakkapel. Rode baksteenbouw met gebruik van natuursteen voor aanzet-, sluitstenen en vensteronderdorpels. Rechthoekige kelder- en muuropeningen van begane grond onder ijzeren I-profiel met rozetvormige bevestigingsbouten. Brede travee uitlopend op dakvenster onder accoladeboogvormige kroonlijst; op eerste verdieping gemarkeerd door vermeld balkon met ijzeren leuning op dito consoles. Paneelwerk op borstweringen. Smalle rondboog- naast bredere korfboogvensters onder meer deurvenster, onder druiplijst op bovenverdieping

• Stadsarchief Nieuwpoort, reeks 874.1, nummer 263.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi