Winkel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Winkel in art nouveau

Beschrijving

Breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), van 1922; gesigneerd architect Léon Neirynck en aannemer Edouard Demorey, in arduinen sokkel. Bakstenen lijstgevel met deels beschilderd natuurstenen (?) parement. Vlakke puilijst. Bovenverdieping: gekoppelde, licht getoogde vensters ingeschreven in omlijsting; pilasters op consooltjes dragen de booglijst met sluitsteen. Houten gootlijst op uitgelengde consoles met vage art-nouveau-inslag. Twee klimmende dakkapellen. Begane grond met houten winkelpui verdiept in getoogde omlijsting; booglijst links en rechts rustend op geprofileerde uitgelengde console. Winkel met verhoogde, kleine galerij afgezet met houten balustrade.

• Stadsarchief Nieuwpoort, reeks 874.1, nummer 234.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Lion, Mimi