Villa Neptune

Beschrijving

Zogenaamd "Villa Neptune", zie opschrift boven deur; neo-Vlaams-renaissancistisch enkelhuis met regionaal karakter, van twee traveeën en twee bouwlagen onder geknikt zadeldak (leien, mechanische pannen), uit de eerste helft van de 20ste eeuw; baksteenbouw op arduinen plint en gebruik van natuurstenen (arduin, Euvillesteen ?) voor schragende en decoratieve elementen; verhoogde begane grond; linker travee gevat tussen pilasters en voorzien van erker (afgebroken) met bekronend balkon, uitlopend op dakvenster met tuitgevel (topstuk, dekplaten, vleugelstukken); smallere deurtravee rechts; rond-, korf- en steekboogvormige muuropeningen, veelal onder druiplijst met sluitsteen en hoekblokken; vervallen toestand.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi