Villa des Flots

Beschrijving

Zogenaamd "Villa des Flots", zie gevelsteen onder dakvenster. Eén travee breed rijhuis van drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de Zeedijk, leien) in regionale neo-Vlaamse-renaissancestijl uit het eerste kwart van de 20ste eeuw; baksteenbouw met verwerking van arduin en Euvillesteen (?) voor decoratieve en constructieve elementen; verhoogde begane grond met aansluitende loggia, bereikbaar via linker bordes; erkervormig middenrisaliet met bekronende balkons (+ balustrade), uitlopend op centraal, getrapt dakvenster met ronde oculus en overhoeks topstuk; gevelritmering door middel van hoekpilasters en rondboogfries; korf-, rond- en steekboogvormige munropeningen, op bovenverdieping voorzien van vlakke omlijsting met sluitsteen en hoekblokken; soortgelijk dakvenster in dubbele korfboogomlijsting; aflijnende, geprofileerde houten gootlijst op consooltjes; met afbraak bedreigd.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi