Parochiekerk Sint-Lambertus

Beschrijving

Moderne kerk naar ontwerp van architect L. Engels, ter plaatse van de vroegere pastorie, gebombardeerd in 1944; eerstesteenlegging op 17 september 1960 (zie gedenksteen zijgevel); ingehuldigd op 1 mei 1966. Symbolisch verbonden met de oude toren door een vernieuwde kerkhofmuur, waarin enkele bewaarde grafstenen verwerkt werden.

Sobere constructie van geëmailleerde, zandkleurige handvormsteen, met sterke aandacht voor symboliek. Vrijstaand kruis van ijzeren staven rechts voor de kerk; links stenen Sint-Lambertusbeeld, evenals de kruisweg van R. Poot, van 1965-1966.

• MASSART J. & SCHALTIN W., De Sint-Lambertuskerk van Muizen, Muizen, sine dato