Hoeve Klein Noordhof

Beschrijving

Zogenaamd "Klein Noordhof", als "Cleyn Noorthuys" vermeld op Ferrariskaart (1771-1778). Kort na de Eerste Wereldoorlog heropgebouwde hoeve, met rest van omwalling (niet voorkomend op Ferrariskaart) ten zuiden; semigesloten opstelling van bakstenen gebouwen onder zadeldak (mechanische pannen); ten noordwesten, boerenhuis op lage terp; ten zuiden, haakse stallingen rondom voormalige vaalt; beboomde, deels gekasseide noordoostelijke oprit.

Wederopbouwarchitectuur aansluitend bij traditionele regionale hoevebouw confer algemeen volume, boerenhuis op terp, opkamer onder hoger zadeldak. Ook verwerking van lokale elementen confer zijgevels met aandak, schouderstukken en muurvlechtingen; steunberen; houtwerk met roedeverdeling (boerenhuis); dakvensters met puntgeveltje.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi