Hoeve Wolvennest

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Wolvennest

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wolvennest of Merkemhof

Beschrijving

Zogenaamd 'Wolvennest', ook 'Merkemhof', zie opschrift van hek. Hoeve met losse, bakstenen bestanddelen onder zadeldak (Vlaamse pannen) rondom een onverhard erf met vaalt; lange, begrinte noordelijke oprit; grotendeels bewaarde, beboomde omwalling; ten noorden, boerenhuis, zonder verdere noemenswaardigheid; ten oosten, stallen en ten zuiden, dwarsschuur.

Wederopbouwarchitectuur uit de jaren 1920, deels met hergebruik van oud materiaal, aansluitend bij de traditionele regionale hoevebouw confer volume, type hoeve; verwerking van plaatselijke elementen als aandaken, schouderstukken, topstuk en steunberen met versnijdingen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi