Wolvennest of Merkemhof

Gemeente Nieuwpoort

• Actualisatie Nieuwpoort (actualisaties: 27-05-2008 - 29-05-2008).
  • Adrescontrole Nieuwpoort (adrescontroles: 06-11-2007 - 06-11-2007).
  • Inventarisatie Nieuwpoort (geografische inventarisatie: 01-01-1982 - 31-12-1982).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Wolvennest of Merkemhof

Beschrijving

Zogenaamd 'Wolvennest', ook 'Merkemhof', cf. opschrift van hek. Hoeve met losse, bakstenen bestanddelen onder zadeldak (Vlaamse pannen) rondom een onverhard erf met vaalt; lange, begrinte N.oprit; grotendeels bewaarde, beboomde omwalling; ten N., boerenhuis, zonder verdere noemenswaardigheid; ten O., stallingen en ten Z., dwarsschuur.

Wederopbouwarchitectuur uit de jaren 1920, deels met herbruik van oud materiaal, aansluitend bij de traditionele regionale hoevebouw cf. volume, type hoeve; verwerking van plaatselijke elementen als aandaken, schouderstukken, topstuk en steunberen met versnijdingen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie & Lion, Mimi