Hoeve Eendenhof of Ferme des Canards

Gemeente Nieuwpoort

• Actualisatie Nieuwpoort (actualisaties: 27-05-2008 - 29-05-2008).
  • Adrescontrole Nieuwpoort (adrescontroles: 06-11-2007 - 06-11-2007).
  • Inventarisatie Nieuwpoort (geografische inventarisatie: 01-01-1982 - 31-12-1982).

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Hoeve Eendenhof of Ferme des Canards

Beschrijving

Z.nr. Z.g. .Eendenhof. of .Ferme des canards.. Hoeve van 1921, cf. gevelsteen in N.gevel van boerenhuis, gelegen in bocht van kleine waterloop. Losse bestanddelen van baksteen onder gebogen, overkragende zadeldaken (mechanische pannen) rondom begrint erf met bakstenen looppaden; ten N., boerenhuis met achterliggende tuin; ten W., dwarsschuur met l.wagenhuis; ten O., stalgebouw en achterliggende bakstenen vaalt; ten Z., recente loods; N.oprit met erftoegang gemarkeerd door bewaarde, witgekalkte bakstenen hekpijlers.

Wederopbouwarchitectuur aansluitend bij de traditionele regionale hoevebouw cf. algemeen volume en opstelling van gebouwen; ook verwerking van plaatselijke elementen cf. dakvensters met tuitgeveltje (boerenhuis en stallingen); korf- en rondbogige muuropeningen; luiken (boerenhuis).

Auteurs: Delepiere, Anne Marie & Lion, Mimi