Stadswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee stadswoningen

Beschrijving

Twee enkelhuizen van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit het vierde kwart van de 18de eeuw; nummer 31 met vernieuwd bakstenen gevelparement uit het vierde kwart van de 18de eeuw - eerste kwart van de 19de eeuw. Bakstenen lijstgevels op gecementeerde en beschilderde plint; muurankers bij nummer 29. Rechthoekige (nummer 29) en getoogde muuropeningen (nummer 31), met arduinen lekdrempel; luiken op begane grond van nummer 31. Grotendeels 19de-eeuws houtwerk. Dakkapellen (zadeldak); tuitgeveltje van nummer 29 met houten kruiskozijn verdiept in korfboogomlijsting met druiplijst. Aandaken (nummer 31).

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi