Villa Belle View

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Belle View

Beschrijving

Zogenaamd "Belle View" volgens opschrift. Alleenstaande kleine villa in pseudo-Normandische stijl van 1929; gelegen midden ommuurd en omhaagd tuintje uitziend op vestingsgracht.

Onderkelderd bakstenen gebouw van één bouwlaag onder tentvormig mansardedak (pannen, leien) met uitstekende dakrand en -kapellen, gedomineerd door veelzijdig overhoeks torentje rechts onder tentdak met reigerbekroning; parement van cement voor bovenbouw met panelen van halfverheven beeldhouwwerk en vermeld jaartal. Volumespel nog bevorderd door houten portiek met rondboog op zuiltjes van voorgevel, en erker van rechter zijgevel. Verzorgd houtwerk.

Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Lion, Mimi