19de-eeuwse wegkapel

• is aangeduid als beschermd monument 19de-eeuwse wegkapel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed 19de-eeuwse wegkapel

Z.nr. Wegkapel uit XIXA (ca. 1850?) ten N.W. van hoeve z.g. .Torreelhof" (Torreelhoek, nr. 2).

Witgekalkt vijfzijdig bakstenen gebouwtje onder afgewolfd zadeldak (zinkplaten). Portaal onder zadeldak met gesmeed ijzeren kruis. Rondboogdeur met sluitsteen en imposten, ingeschreven in rechth. omlijsting van vlakke pilasters en omlopende kroonlijst. Zijgevels met rechth. muuropeningen. Getraliede kapeldeur. Recenter kapelmobilair.

Bron     : Delepiere A.-M. & Lion M. met medewerking van Huys M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Veurne, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 8N, Brussel - Gent.
Auteurs : Delepiere, Anne Marie, Lion, Mimi