Kapel Onze-Lieve-Vrouw van de Muizenhoek

Beschrijving

Kapel uit de 17de eeuw, gerestaureerd door de parochiegemeenschap van Sint-Lambertus in 1988, onder toezicht van architect K. Beeck.

Bepleisterde en witgeschilderde kapel met barok getint uitzicht, op rechthoekige plattegrond met halfrond koortje onder zadeldak (nok loodrecht op de straat, zink). Topgevel met schelpmotief als topstuk en voluutvormige schouderstukken (natuursteen). Rondbogige muuropeningen.

Bepleisterd en beschilderd interieur met tongewelf. Gipsen Lourdesbeeldje.

• Administratie voor Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg, Bestuur voor Monumenten en Landschappen, Provinciale Directie Antwerpen, Algemeen dossier Muizen.