Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen van één bouwlaag onder zadeldaken (pannen, golfplaten) rondom U-vormig erf, uit het vierde kwart van de 19de eeuw. Onverharde erfoprit. Open noordoostelijke erfzijde met haag waartussen ingang geflankeerd door twee arduinen voluten.

Ten zuidwesten, boerenhuis van zes traveeën + twee opkamertraveeën rechts. Verankerde baksteenbouw; oudere muurgedeelten bij opkamer wijzen op 18de-eeuwse kern (?). Rechthoekige kelderopening rechts onder de opkamer. Beluikte, getoogde muuropeningen.

Ten zuidoosten, stalvleugel (nok loodrecht op het boerenhuis) met bakstenen stoep. Verankerde baksteenbouw. Rechthoekige muuropeningen, oorspronkelijk korfboogvormig volgens twee bewaarde deuren rechts. Linker zijgevel met onleesbare gevelsteen.

Ten noordwesten, oorspronkelijk schuur met rechts wagenhuis, thans omgebouwd tot stal (nok loodrecht op het boerenhuis); bakstenen stoep. Achterliggende loods.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi