Burgerhuis ontworpen door Jozef Vinck

Gemeente Veurne

is beschermd als monument Burgerhuis ontworpen door Jozef Vinck

Typologieburgerhuizen
Stijlneogotiek
Dateringvóór WO I

Beschrijving

Nummer 5. Breedhuis van drie traveeën en twee bouwlagen met souterrain onder zadeldak (mechanische pannen), naar ontwerp van architect J. Vinck (Veurne) van 1906. Neogotische trapgevel van baksteen met gebruik van Euvillesteen voor drielichts-, klooster- en bolkozijnen. Sierankers. Door middel van puilijst afgelijnd souterrain: bolkozijn verdiept in spitsboogomlijsting met traceerwerk, tussen twee deuren onder latei van Euvillesteen met drielob. Erboven, zogenaamde Brugse traveeën met drielobbig traceerwerk in boogveld en op borstwering. Hoge schoorstenen.

• S.A.V., modern archief, bundel 548.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie & Lion, Mimi