• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Onderkelderd enkelhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Bepleisterde en witbeschilderde lijstgevel met imitatiebanden onder puilijst; arduinen sokkel. Getoogde muuropeningen in vlakke omlijsting met sluitsteen op de begane grond; arduinen vensterlekdrempels op consooltjes. Rechthoekige bovenvensters met afgeronde bovenhoeken in geriemde omlijsting met sluitsteen, onder spiegelbooglijst op kraagstenen; verdiepte borstwering tussen postamenten. Geprofileerde kroonlijst op modillons tussen panelen.

Rechts, soberder aanhangsel met gewijzigde begane grond (nummer 15).

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi