Gemeente Veurne
Deelgemeente Veurne

• Adrescontrole Veurne (adrescontroles: 06-11-2007 - 06-11-2007).
  • Inventarisatie Veurne (geografische inventarisatie: 01-01-1982 - 28-05-1982).

is beschermd als monument Burgerhuis

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Hoekhuis

Beschrijving

Hoekhuis bij Nieuwstraat. Diephuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen) met dwars gedeelte rechts, uit de 18de eeuw met 19de- en 20ste-eeuwse gevelaanpassingen. Gecementeerde schoudergevel met imitatiebanden. Rechthoekige bovenvensters in geriemde omlijsting met gestrekte druiplijst en doorlopende arduinen lekdrempel (19de eeuw). Rechter aandak met muurvlechtingen. Hoge schoorsteen. Gewijzigde begane grond met recente winkelpui. Linker zijgevel: analoge lijstgevel met arduinen plint en geprofileerde kroonlijst.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie & Lion, Mimi