Classicistisch burgerhuis

Beschrijving

Classicistisch breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen) met deels gecementeerde aandaken, uit het derde kwart van de 18de eeuw. Bakstenen pilastergevel met geblokte pilasters, spiegels op borstwering en geprofileerde, gekorniste kroonlijst. Getoogde bovenvensters; nieuw houtwerk; verdwenen luiken. Gewijzigde begane grond met winkelpui onder ijzeren I-profiel met rozetvormige bevestigingsbouten (eerste kwart van de 20ste eeuw).

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi

Aanvullende informatie

De datering van de woning kan bijgesteld worden tot vierde kwart 18de eeuw: in het baksteenmetselwerk is twee keer het jaartal 1779 gegraveerd.

Auteurs: Jacobs, Els