Burgerhuis uit begin 20ste eeuw

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Stadskern Veurne

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis uit begin 20ste eeuw

Beschrijving

Nr. 5. Breedhuis van vier trav. en twee bouwl. onder zadeldak (mechanische pannen), uit XXa. Rode baksteenbouw op arduinen plint met gebruik van gele bakstenen voor puilijst (tandlijst), paneelwerk van borstwering, getrapt baksteenfries ter aflijning van de gevel, en vlakke omlijstingen van de rechth. munropeningen. Persiennes op de begane grond. Houten gootlijst op consooltjes en tandlijst. R.benedenvenster verbreed tot garagepoort.

Bron     : Delepiere A.-M. & Lion M. met medewerking van Huys M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Veurne, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 8N, Brussel - Gent.
Auteurs : Delepiere, Anne Marie, Lion, Mimi