Gemeenteschool

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gemeenteschool

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Vinkem

Beschrijving

Nr. 13. Gemeenteschool van 1871 vlg. cartouches op penanten van bovenverd. Dubbelhuis van drie trav. en twee bouwl. onder zadeldak (n // straat, pannen). Baksteenbouw met afschilferende cementering. Gevelbanden. Geblokte hoekbanden op de begane grond. Getoogde bovenvensters en rondboogdeur met imitatiesluitsteen. Gewijzigde benedenvensters. Radvenster in r.zijpuntgevel. L. en r., lage aanbouwsels. Haaks aangebouwde klaslokalen tegen de achtergevel.

Bron     : Delepiere A.-M. & Lion M. met medewerking van Huys M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Veurne, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 8N, Brussel - Gent.
Auteurs : Lion, Mimi, Delepiere, Anne Marie