Neogotische pastorie

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Neogotische pastorie

Beschrijving

Leegstaande neogotische pastorie met ommuurde tuin ten zuiden van de kerk en ten oosten van de Krommegracht. Laag ommuurd voortuintje aansluitend bij voetpad rondom kerkhof.

Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen), uit de eerste helft van de 20ste eeuw. Gecementeerde baksteenbouw op nauwelijks gemarkeerde plint met getraliede rechthoekige kelderopening. Geaccentueerde middentravee uitlopend op getrapt dakvenster (zadeldak); bovenvenster en dakvenster samen ingeschreven in een uitgelengde spitsboogomlijsting. Getoogde nissen op borstwering. Rechthoekige vensters, in getoogde omlijsting op bovenverdieping. Rechthoekige deur met afgeronde bovenhoeken ingeschreven in uitgelengde rondboogomlijsting met beglaasd rondboognisje; gebogen druiplijst met gestrekte uiteinden waarboven kruis.

Lage aanbouwsels van één travee onder aanleunend lessenaarsdak tegen linker- en rechter zijgevel.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi