Hoeve De groene haag

Beschrijving

Zogenaamd "De groene haag" volgens bewoners. Vermoedelijk oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen van één bouwlaag onder zadeldaken rondom verhard erf met vaalt. Boerenhuis op lage terp met voortuin. Ten zuidoosten, met doornhaag omzoomde boomgaard. Geasfalteerde erfoprit afgezoomd met bomenrij op zuidwestzijde; witgekalkte bakstenen hekpijlers aan straat.

Ten zuidoosten, boerenhuis van een opkamertravee links + zes traveeën en één bouwlaag onder doorlopend zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen) met hanggoot, uit de eerste helft van de 19de eeuw (?). Witgekalkte verankerde baksteenbouw. Beluikte rechthoekige vensters met recent houtwerk. Lage aanbouwsels tegen achtergevel. Rechthoekig zoldervenster met houten bolkozijn en kleine roedeverdeling in rechter zijgevel; voorts, gewijzigd benedenvenster.

Links van het boerenhuis, kleine stal uit de 20ste eeuw. Ten zuidwesten, 20ste-eeuwse stalvleugel (nok parallel aan het boerenhuis).

Ten noorden, stal- en schuurvleugel (nok loodrecht op het boerenhuis), uit het vierde kwart van de 19de eeuw-20ste eeuw. Ten zuidwesten, witgekalkt bakhuis (nok loodrecht op het boerenhuis) voor het boerenhuis.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi