Beschrijving

Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen van één bouwlaag onder zadeldaken rondom deels begraasd, deels met bakstenen verhard erf met vaalt. Ten noordwesten achter het boerenhuis; moestuin met bakstenen voetpad en doornhaag rechts, en deels met knotwilgen afgezoomde rest van omwalling. Laatst genoemde sloot volgens bewoners eertijds aan bij omwalling van kleine weide. Zuidoostelijke erfzijde; lage gebouwtjes (20ste eeuw). Onverharde erfoprit tussen weiland.

Ten noordwesten, boerenhuis uit het derde kwart van de 18de eeuw (?) met twee opkamertraveeën links + vijf traveeën onder mank en onderbroken zadeldak (Vlaamse en mechanische pannen; oorspronkelijk strodak met twee dakkapellen volgens oude foto binnenshuis); hoger opgetrokken bedaking boven de opkamer; overstekende dakrand op houten modillons bij lager rechter gedeelte met klimmend laadvenster. Verankerde baksteenbouw. Witgekalkte erfgevel op gepikte plint; rechthoekige kelderopening met getralied kozijn in getoogde omlijsting, onder de opkamer. Rechthoekige muuropeningen met bewaard 18de-eeuws houtwerk. Beluikte vensters met kleine roedeverdeling en sporadisch bewaarde oude beglazing: kozijnen met schuiframen en geprofileerde wisseldorpel voor opkamer, onverdeeld kozijn in derde travee, kruiskozijnen met schuiframen in vierde en vijfde travee. Gewijzigd venster links van kozijndeur.

Achtergevel. L.-inks, deels vernieuwde uitbouw met beluikte kozijnvenstertjes (18de eeuw). Gesloten opkamer rechts; eronder, rechthoekige kelderopening met kozijn voorzien van houten spijlen. Links van laatst genoemde, rest van stijl- en regelwerk met bakstenen vullingen waarin beluikt, rechthoekig houten bolkozijn. Rechter zijgevel met recenter aanbouwsel.

Ten zuidwesten en ten zuiden, respectievelijk nieuw stalgebouw (n boerenhuis) ter vervanging van 18de-eeuwse stalvleugel, en kleine 20ste-eeuwse stal.

Ten noordoosten, dwarsschuur onder zadeldak (nok loodrecht op het boerenhuis, golfplaten) met links- en rechts wolfseind, uit het derde kwart van de 18de eeuw (?). Deels versteend stijl- en regelwerk met horizontale plankenbeschieting op bakstenen voeting. Rechthoekige schuurpoorten onder luifel. Krukgebint van zes traveeën

Alleenstaand bakhuis achter het boerenhuis. Ten oosten, nieuwe loods.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi