Beschrijving

Oorspronkelijk omwalde hoeve met lage losse bestanddelen onder zadeldaken rondom onverhard erf; met bakstenen verharde circulaire loopgang als rest van "paardenmanege"; bakstenen stoop voor het boerenhuis. Ten zuidoosten, rest van omwalling. Thans buitenverblijf.

Ten noordwesten, boerenhuis met vijf traveeën + rechts twee opkamertraveeën onder gebogen zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen) met overstekende dakrand op houten modillons, uit het vierde kwart van de 19de eeuw-eerste kwart van de 19de eeuw (?); echter oudere kern (?), zie bouwnaad tussen opkamer en woongedeelte. Verankerde witgekalkte baksteenbouw op gepikte plint. Rechthoekige kelderopening met getralied houten bolkozijn, verdiept in getoogde omlijsting onder de opkamer. Rechthoekige vensters in getoogde omlijsting met afzaat; beluikte kozijnen. Rechthoekige kozijndeur met vierdelig bovenlicht waarboven laadvenstertje. Achtergevel: zelfde doch kleinere muuropeningen. Vernieuwde rechter zijpuntgevel. Linker zijpuntgevel; beluikt rechthoekig benedenvenster met kozijn; zoldervenster in getoogde omlijsting; klein aanbouwsel.

Ten noordoosten, kleine bakstenen stal (nok loodrecht op het boerenhuis) uit de 20ste eeuw. Ten zuidoosten, vervallen dwarsschuur met links stal en rechts wagenhuisgedeelte (nok parallel aan het boerenhuis, pannen en bitumen), met oude kern uit het eerste kwart van de 19de eeuw. Deels versteend stijl- en regelwerk met horizontale plankenbeschieting op bakstenen voeling. Krukgebint; stal met ankerbalkgebint.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi