Beschrijving

Hoeve met losse, bakstenen bestanddelen van één bouwlaag rondom onverhard erf; inplanting ten noordsoosten van het kanaal Veurne-Sint-Winoksbergen waarop het boerenhuis met voorliggende moestuin uitziet. Erftoegang via eenvoudige brug over het kanaal.

Zuidwestelijke erfzijde. Boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type; links twee staltraveeën en woongedeelte met vijf traveeën + rechts een opkamertravee onder geknikt zadeldak (nok parallel aan het kanaal, Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 19de eeuw. Verankerde gele baksteenbouw op gecementeerde plint. Rechthoekige muuropeningen onder strekse latei; bakstenen lekdrempels. Beluikte kozijnvensters. Verdwenen luiken bij opkamer. Driehoekig heiligennisje rechts van deur. Rechte muizentand onder de hanggoot. Gedichte deuropeningen in stalgedeelte. Gewijzigde achtergevel (erfgevel).

Overige hoevegebouwen zonder noemenswaardigheden.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi