Veldkapel Maria, Troost ter nood

Beschrijving

Midden een weide staande veldkapel, van witgekalkte baksteen, onder zadeldak (Vlaamse pannen); ter ere van "Maria, Troost ter nood", gesticht in 1834. Steekboogdeur in voorportaaltje. Oorspronkelijk gelegen aan een thans verdwenen veldwegel, nabij een beek, omzoomd met wilgen.

Bron     : Delepiere A.-M. & Lion M. met medewerking van Huys M. 1982: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie West-Vlaanderen, Arrondissement Veurne, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 8N, Brussel - Gent.
Auteurs :  Delepiere, Anne Marie, Lion, Mimi

Aanvullende informatie

Het kapelletje is recent heropgebouwd op een plantsoen op de kruising van de Zannekinlaan en de Berkenlaan in de wijk Nieuwstad te Veurne.

• Informatie gekregen van Lucien Thieren, augustus 2019.
Auteurs : Hooft, Elise