Beschrijving

Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse, verankerde bakstenen bestanddelen van één bouwlaag onder zadeldaken; boerenhuis aanleunend bij het langgestrekte type met aanleunende stalvleugel rechts. Onverhard erf met bakstenen hondenhok. Bewaarde stoep van bakstenen voor de stal. Rest van omwalling, en vaalt achter het boerenhuis en de stal. Gelegen ten noorden van het kanaal Veurne-Sint-Winoksbergen.

Ten noordoosten, boerenhuis met één travee + rechts twee opkamertraveeën onder doorlopende, kort overstekend zadeldak (Vlaamse pannen), uit de tweede helft van de 18de eeuw. Witgekalkte erfgevel. Getraliede rechthoekige kelderopening met houten latei, onder de opkamer. Beluikte rechthoekige vensters; houten bolkozijnen met schuiframen. Hanggoot. Blinde achtergevel, behalve getraliede rechthoekige kelderopening; versterkt met twee steunberen.

Links, lagere haakse aanhorigheden (keuken, en bakhuis ?) onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 19de eeuw; witgekalkt. Rechthoekig venster en deur.

Rechts, in het verlengde aanleunende lagere stalvleugel met acht traveeën onder zadeldak (mechanische pannen, golfplaten), uit de 19de eeuw. Getoogde staldeuren. Rechthoekige vensters. Houten laadluik.

Ten zuiden, recentere loods.

Sedert opname: aan de gang zijnde verbouwingswerken met bewaring van het oorspronkelijk volume.