Beschrijving

Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse, lage bestanddelen onder zadeldaken rondom onverhard erf. Ten noorden, rest van omwalling. Ten westen en ten noordwesten, populierenrij. Ten noorden, kleine boomgaard. Inplanting aan straat.

Ten noorden, boerenhuis met vijf traveeën + rechts twee opkamertraveeën onder doorlopend zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), uit de eerste helft van de 19de eeuw. Verankerde baksteenbouw, witgekalkt boven gepikte plint. Houten Mariakapelletje rechts van de deur. Rechthoekige kozijnvensters met grote roedeverdeling en luiken. Aangepaste opkamervensters. Rechthoekige kozijndeur met smal tweedelig bovenlicht en gestrekte tussendorpel. Hanggoot. Recentere dakkapel (zadeldak) met windbord. Meer gesloten achtergevel met uitbouw van drie traveeën onder aanleunend lessenaarsdak (Vlaamse pannen); rechthoekige vensters.

Links, onderkelderd laag aanbouwsel onder afgewolfd lessenaarsdak (Vlaamse pannen). Twee rechthoekige kelderopeningen met kozijn.

Ten westen, kleine aangepaste 19de-eeuwse stal (nok parallel aan het boerenhuis) en nieuwe stalvleugel (nok loodrecht op het boerenhuis).

Ten noorden, nieuwe kleine stal achter het boerenhuis. Ten oosten, klein schuurtje onder overstekend zadeldak (nok loodrecht op het boerenhuis, Vlaamse pannen), uit de 19de eeuw. Deels versteend stijlen regelwerk met horizontale plankenbeschieting op bakstenen voeling. Recentere aanbouwsels.

Ten zuidoosten, loods (nok loodrecht op het boerenhuis).

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi