Arbeidershuisjes

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Wulveringem

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Arbeidershuisjes

Beschrijving

Nr. 36, 38. Alleenstaand rijtje arbeidershuisjes uit XVIIId (?) (nr. 38) en XIX (nr. 36) aan z.g. .Calleyeweg.. Voorliggende moestuinen met regenwaterput. Nr. 36, thans buitenverblijf.

Breedhuizen van één bouwl. onder mank zadeldak (n wegel, Vlaamse pannen), geknikt bij nr. 38. Witgekalkte verankerde baksteenbouw op gepikte plint. Rechth. muuropeningen met bewaarde kozijnconstructie; luiken. L.zijgevel: rondboognisje met Mariabeeld, in omlijsting met bekronend kruis van groenbeschilderde baksteenkoppen.

Auteurs : Delepiere, Anne Marie, Lion, Mimi