Herberg, boerenhuis en hoevegebouwen

Beschrijving

Nr. 4. Voormalige herberg vlg. beschilderde puilijst. Type afspanning van herberg-boerenhuis met achtergelegen erf en hoevegebouwen. Erftoegang r. van het boerenhuis.

Boerenwoning met vijf trav . + drie r.opkamertrav. van één bouwl. onder doorlopend en kort overstekend zadeldak (n // straat, Vlaamse pannen), uit XIXa (?). Verankerde baksteenbouw. Drie korfboogvormige kelderopeningen waarvan middenste gedicht, onder de opkamer. Rechth. opkamervensters; beluikte houten bolkozijnen met schuiframen en kleine roedeverdeling. Voorts, aangepaste rechth. vensters, en deur met recenter houtwerk. Hanggoot. R.zijpuntgevel met uilengat en rechth. laadluik.

Achterliggend erf. Ten W., bakstenen stalvleugel onder zadeldak (n boerenhuis, Vlaamse pannen), uit XVIII dXIXa. Versteend stijl- en regelwerk met lemen vullingen vlg. erfgevel met resten van stijlwerk met bakstenen vullingen. Ten Z., dwarsschuurtje onder zadeldak (n // boerenhuis, Vlaamse pannen) met overstekende dakrand op houten modillons, uit XIXa (?). Stijl- en regelwerk met horizontale plankenbeschieting op bakstenen voeling.

Auteurs : Delepiere, Anne Marie, Lion, Mimi