erfgoedobject

Burgerhuis

bouwkundig element
ID
17121
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/17121

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis
    Deze vaststelling is geldig sinds 14-09-2009

Beschrijving

Enkelhuis met bakstenen lijstgevel van drie traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, leien), op de centrale travee 1811 gedateerd en voorzien van de namen I.B.P. COLE en I.F. DULLAERT. Rijkelijk gebruik van arduin: volledige bekleding in bossagewerk van de begane grond; omlijstingen van de bovenvensters. Rechthoekige deur en vensters; laatstgenoemde zijn op de benedenverdieping beluikt en op de bovenverdieping gevat in een arduinen geremde omlijsting. Op de borstwering van de bel-etage rechthoekige casementen met centrale vrouwenkopmedaillon met guirlandes; de borstwering van de bovenverdieping bezit eveneens guirlandes.


Bron     : Demey A. 1981: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Oost-Vlaanderen, Arrondissement Sint-Niklaas, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 7N1 (B-L), Brussel - Gent.
Auteurs :  Demey, Anthony
Datum  : 1981


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Burgerhuis [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/17121 (Geraadpleegd op 22-06-2021)