Herenhuis van 1886

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis 1886

Beschrijving

Herenhuis met bepleisterde en beschilderde lijstgevel van 1886; vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) voorzien van drie klimmende dakkapellen. Middenrisaliet en geveluiteinden afgelijnd door hoekpilasters met bossagewerk. Getoogde bovenvensters in geprofileerde omlijsting met zware versierde sluitsteen, doorgetrokken onderdorpels en panelen op de borstwering. Gelede architraaf, versierde fries en gekorniste kroonlijst op tanden en uitgewerkte consoles aansluitend bij de vermelde pilasters. Gewijzigde begane grond.

• Rijksarchief Beveren, Modern gemeentearchief Beveren, bouwtoelatingen.

Auteurs: Demey, Anthony