Beschrijving

Dubbelhuis van één bouwlaag en (thans) vier traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen); oudere kern verraden door aandaken met schouderstukken. Beraapte en beschilderde lijstgevel op licht vooruitspringende plint. Eenvoudige beluikte rechthoekige vensters met lekdrempels. Cordon onder de kroonlijst. Neoclassicistische deuromlijsting uit het tweede tot derde kwart van de 19de eeuw, samengesteld uit pijlers op neuten en met klein kapiteeltje, onderling verbonden door vlakke latei met geprofileerde kroonlijst. Oorspronkelijke houten deur met lijstwerk en met sierlijk getraceerd bovenlicht; ijzeren deurknop in de vorm van een gebalde vuist. Poort rechts onder ijzeren I-balk met rozetvormige bevestigingsbouten, is aanpassing uit vroeg-20ste eeuw.

Auteurs: Demey, Anthony