Twee dorpswoningen

Beschrijving

Oorspronkelijk twee dubbelhuisjes uit het vierde kwart van de 19de eeuw van drie traveeën en één bouwlaag onder doorlopend zadeldak (kunstleien) gelegen aan de voet van de dijk. Thans omgebouwd tot een boerenwoning van zes traveeën met twee lagere aanbouwtjes tegen de zijgevels. Bakstenen gevel met gecementeerde plint en ingediepte travee tussen lisenen en gekartelde fries van blauwe papensteen. Beluikte steekboogvensters met arduinen lekdrempels. Eveneens steekbogige deur. Alle muuropeningen waren vroeger hoger, waarvan de gebogen strek in het metselwerk getuigt. Houten gootlijst waaronder overhoekse muizentandlijst.

Auteurs: Demey, Anthony